Huur een tweewieler

Routes

Routes voor mountainbikes

U krijgt altijd een kaartje mee met de ATB routes die in de buurt starten. Kijk voor een goede voorbereiding eens op MTB routes. Deze website bevat alle routes in heel Nederland. Een mountainbikeroute volg je via de internationale ATB bewegwijzering (gele bordjes met gekleurde puntjes + driehoek). De routes die dichtbij Cycle Center Par'Course starten zijn de zwarte Valkenburg-Cauberg route, een mooie, toegankelijke route, en de blauwe Valkenburg-Houthem route, een korte maar krachtige route. De Valkenburg-Houthem route is eenvoudig te verlengen met de rode Meerssen route.

Routes over de verharde wegen

Cycle Center werkt samen met route.nl om de mooiste fietsroutes door Zuid-Limburg mogelijk te maken. Dit doen we op basis van fietsknooppunten. Je volgt dan een route door genummerde bordjes te volgen. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.  Tussen de knooppunten kom je uitgebreide bewegwijzering tegen. Alle routes zijn met alle tweewielers mogelijk, met uitzondering van de E-Solex en E-Chopper. De vaste routes voor deze voertuigen vind je ook hieronder!

Hieronder vindt je enkele voorgemaakte routes met een korte beschrijving. Klik op de route om meer details te bekijken! Om de routes alvast op je telefoon op te slaan, download dan de route.nl app voor Android of iOS. Met de premium versie kun je ook live navigeren!

Gele Route

 

Deze route loopt door de binnenlanden van Zuid-Limburg en komt langs traditionele Limburgse dorpjes. Leuke bezienswaardigheden zijn onder andere Kasteel Hoensbroek, de Alfa brouwerij en uitspanning de Nachtegaal.

Dorpjes

Schin op Geul, Klimmen, Voerendaal, Hoensbroek, Schinnen, Spaubeek, Genhout, Ulestraten, Meerssen, Berg en Terblijt

 

Rode Route

 

Geweldige mooie route met leuke stops onderweg. Wil je het échte Heuvelland verkennen met zijn mooie plekjes, vergezichten en heuvels trek dan een dag uit en geniet van deze route.

Dorpjes

Schin op Geul, Wijlre, Gulpen, Mechelen, Holset, Epen, Slenaken, Banholt, Cadier en Keer, Bemelen, Berg en Terblijt 

 

Blauwe Route

 

Heerlijke kortere route om op een tweewieler te genieten van de hotspots van Zuid Limburg. De route doet het hart van Zuid Limburg aan met leuke dorpjes onderweg. Hierbij zijn terrassen en vlaai volop te vinden!

Dorpjes

Schin op Geul, Wijlre, Gulpen, Margraten, Bemelen

 

Groene Route

 

Landelijk en de stad! Deze dagroute van ongeveer 50km is een tocht die je doet als je niet alleen de heuvels maar ook de cultuur van Maastricht wilt ervaren.

Dorpjes

Schin op Geul, Wijlre, Gulpen, Margraten, Sint Geertruid, Gronsveld, Maastricht

 

E-Solex route

 

Deze route is speciaal gemaakt voor de E-Solex of als je een kort ritje met de E-Chopper wilt maken. Zo weten we zeker dat je niet met een lege batterij komt te staan! Deze gemoedelijke route laat een dwarsdoorsnede van Zuid-Limburg zien. 

Dorpjes

Bemelen, Meerssen

 ad infinitum